W poniedziałek 25 listopada spotkliśmy się podczas
warsztatów kulinarnych realizowanych w ramach projektu Działaj Lokalnie.
Tym razem pod okiem Agnieszki Zawitowskiej przyrządziliśmy dania
inspirowane kuchnią Europy Północnej i Zachodniej. Zupa cebulowa z
dodatkiem tymianku zaskoczyła wszystkich wyjątkowo przyjemnym smakiem.
Łosoś pod pierzynką ze szpinaku i porów z dodatkiem sera cheddar również
bardzo nam smakował. Wisienką na torcie był deser - pudding a
ngielski,
coś pysznego!! To były ostatnie warsztaty z cyklu "Europejskie
Wierzbowo czyli sąsiada znać wypada" realizowanego ze środków
Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności z programu Działaj Lokalnie,
którego operatorem jest Kuźnia Inicjatyw Lokalnych w Lisewie.
Dziękujemy wszystkim za udział w warsztatach, a naszej mistrzyni
kulinarnej Agnieszce Zawitowskiej za bardzo pouczające rady, prowadzenie
i wspaniały dobór potraw. #działajlokalnie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz